Κλείσιμο

Στο 21,2% έπεσε η ανεργία τον Ιούνιο

Στο 21,2% υποχώρησε η ανεργία τον Ιούνιο, 0,3 μονάδες καλύτερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 2,3 μονάδες καλύτερα από ό,τι ήταν πριν ένα δωδεκάμηνο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2012.

Οι απασχολούμενοι έφτασαν τα 3,775 εκατομμύρια, ενώ οι άνεργοι βρίσκονται πλέον οριακά πάνω από το φράγμα του 1 εκατομμυρίου. Την ίδια στιγμή όμως οι οικονομικά μη ενεργοί ανέρχονται στα 3,22 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι σε συνδυασμό με τους ανέργους ξεπερνούν τον αριθμό των εργαζόμενων.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία η ανεργία έχει μειωθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με εξαίρεση την κατηγορία 55 έως 64 ετών, η οποία πιέζεται από νεότερους και φθηνότερους εργαζόμενους.

Στην εν λόγω κατηγορία η ανεργία είναι τρεις μονάδες υψηλότερη από ότι ήταν τον Ιούνιο του 2012.

Θετικά ήταν αντίθετα τα μηνύματα στο μέτωπο της νεανικής ανεργίας, η οποία διαμορφώθηκε στο 43,3%, δηλαδή περισσότερες από τρεις μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, της τάξης του 26,9%, καταγράφηκε εκ νέου στην περιοχή της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
Πηγή: skai.gr