Κλείσιμο

Bild: Σταματήστε τη δόση για την Ελλάδα

Κάλεσμα στη γερμανική Βουλή να εμποδίσει την εκταμίευση της δόσης στήριξης 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα απευθύνει γνωστός αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Το επίμαχο δημοσίευμα, που έχει τίτλο «Σταματήστε αυτό το πακέτο βοήθειας», αποκαλεί «κόλπο» τη συμφωνία του Eurogroup της Πέμπτης, υποστηρίζοντας πως στην πραγματικότητα αθετείται η υπόσχεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για άμεση χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και του Χριστιανοδημοκρατικού μπλοκ έχουν ζητήσει να τεθεί η συμφωνία του Eurogroup στην Ολομέλεια της Μπούντεσταγκ, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ωστόσο να αντιτείνει πως δεν συμφωνήθηκαν ουσιαστικές αλλαγές στο Μνημόνιο και να προειδοποιεί ότι μεταφορά στην Ολομέλεια θα προκαλούσε αρνητικές αντιδράσεις στις αγορές.

Ο συντάκτης υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι του 2015 η γερμανική Βουλή ενέκρινε το τρίτο Μνημόνιο για την Ελλάδα με βάση την υπόσχεση για συμμετοχή του ΔΝΤ. Δύο χρόνια αργότερα όμως η υπόσχεση δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ το Ταμείο μετέθεσε την εκταμίευση χρημάτων έως ότου οι εταίροι ρυθμίσουν ικανοποιητικά το χρέος.

Η απόφαση της ευρω-ομάδας «βάζει την αλήθεια στον πάγο», σημειώνει ο αρθρογράφος Κάι Βάισε.

Σημειώνει μάλιστα πως πρόκειται για μία ακόμα υπόσχεση που αθετήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των διασώσεων της Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr