Eurogroup: Αποφασισμένη να απορρίψει το σχέδιο Ντάισελμπλουμ- Βίζερ η Αθήνα

Η Αθήνα είναι αποφασισμένη να απορρίψει το σχέδιο συμφωνίας που θα παρουσιαστεί στο σημερινό Eurogroup από τον πρόεδρο του σώματος Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με πληροφορίες. Στον αντίποδα οι θεσμοί εμφανίζονταν αισιόδοξοι αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Η πρόταση θα βασίζεται στο σχέδιο Σόιμπλε που προβλέπει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά με χρηματική συνεισφορά μετά το καλοκαίρι του 2018, οπότε και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για το χρέος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το σχέδιο Ντάισελμπλουμ-Βίζερ προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και 2,2% μετά το 2023 – σε κάθε περίπτωση πάνω από 2% που ζητά η ελληνική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup (που εκτός από την Κριστίν Λαγκάρντ θα συμμετάσχει και ο Μάριο Ντράγκι), θα προηγηθεί Euroworking Group που θα καθορίσει το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Κύκλοι του Βερολίνου προειδοποιούν πως, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία σήμερα, δεν θα βρεθεί λύση στη Σύνοδο Κορυφής, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα θα βρεθεί απομονωμένη.
Πηγή: skai.gr