Εντός 10 ημερών υπογραφή της συμφωνίας Ελληνικόν ΑΕ – υπ. Πολιτισμού

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικόν Α.Ε. και του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία θα αφορά στον τρόπο ανάδειξης αρχαιοτήτων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Αυτό αποφασίστηκε μετά από δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη μεταξύ στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, των Υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών, της Ελληνικόν Α.Ε. και συνεργατών του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Η συμφωνία θα καθορίζει τον τρόπο ανάδειξης αρχαιοτήτων προκειμένου να μην σημειωθούν νέες καθυστερήσεις στην επένδυση. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τον χαρακτηρισμό 37 στρεμμάτων ως δασική έκταση, το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικόν Α.Ε. έχουν καταθέσει προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση κατά της απόφασης του δασαρχείου Πειραιά.

Η κυβέρνηση φαίνεται πλέον αποφασισμένη - μετά από πολλές καθυστερήσεις - να επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει από εδώ και στο εξής η υλοποίηση της επένδυσεις με ταχείς ρυθμούς.

Εκτός από τα δασικά και αρχαιολογικά ζητήματα, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, όπως η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου των λεωφορείων της ΟΣΥ και η δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων για τους δήμους της περιοχής.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η πιο σημαντική εκκρεμότητα αφορά στο διαγωνισμό για την ανέγερση καζίνο στην περιοχή, ο οποίος θα διεξαχθεί από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας