Τσακαλώτος: Σύντομα το πρόβλημα θα είναι οι πάρα πολλοί επενδυτές

Βάσει του οδικού χάρτη της κυβέρνησης ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, μπαίνουμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αλλάζουμε σελίδα και μέχρι το τέλος του έτους, θα φύγουν τα capital controls, υποστήριξε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σημείωσε μάλιστα ότι σύντομα το πρόβλημα δεν θα είναι η απουσία επενδύσεων, αλλά ότι θα έρχονται πάρα πολλοί επενδυτές.

Αναφερόμενος στα δημοσιονομικά μέτρα, παραδέχτηκε ότι συνυπολογίζοντας τη νέα συμφωνία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λάβει μέτρα ύψους 14,2 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2021.

Υποστήριξε ωστόσο ότι οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έλαβαν μέτρα 63 δισεκ. ευρώ σε μικρότερο διάστημα, πέντε ετών, χωρίς ποτέ να φέρουν αντίμετρα.

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Οικονομικών είπε ειρωνικά ότι είναι διατεθειμένος να δεχτεί ότι η συμφωνία αποτελεί το 4ο μνημόνιο, εφόσον η αξιωματική αντιπολίτευση δεχτεί ότι πρόκειται για το 14ο, γιατί σε κάθε αξιολόγηση υπάρχουν επικαιροποιήσεις και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να βάζουν νέα θέματα και μέτρα.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι «θίγουμε τον δικό μας κόσμο» με το αφορολόγητο και με τις συντάξεις, ενώ αντίθετα τα αντίμετρα δεν αποζημιώνουν έναν προς έναν τους χαμένους.

Είπε πάντως ότι πολλά από τα αντίμετρα θα επηρεάσουν έξι εκατομμύρια πολίτες.
Πηγή: skai.gr