ΣΕΒ: Με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι περιμέναμε η έξοδος από την ύφεση

Με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν εξέρχεται από την ύφεση η ελληνική οικονομία, όπως ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων, σημειώνει στο μηνιαίο δελτίο του.

Ο ΣΕΒ επισημαίνει πως η πολύμηνη αβεβαιότητα που επικράτησε λόγω των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «έχει επηρεάσει αρνητικά την πορεία εξόδου της οικονομίας από την ύφεση».

Ο Σύνδεσμος στέκεται στην πτώση του ΑΕΠ που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και στις προς το χειρότερο αναθεωρήσεις των προβλέψεων της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις φετινές προοπτικές ανάπτυξης.

«Οι αναθεωρήσεις αυτές οφείλονται στη μεγάλη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και τις αρνητικές επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην υλοποίηση του προγράμματος».

Παρά ταύτα, ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι παρά τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση στις αρχές του έτους, τα δικά του πιο πρόσφατα στοιχεία καταδεικνύουν οικονομική δραστηριότητα κατά το 1ο τρίμηνο του 2017 παρουσίασε «αξιόλογες επιδόσεις».
Πηγή: skai.gr