Αισιόδοξος για ικανοποιητική συμφωνία στο Eurogroup ο Μοσκοβισί

Συγκρατημένα αισιόδοξος πως στο Eurogroup της 22ας Μαΐου θα επιτευχτεί μία «ικανοποιητική» συμφωνία για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εμφανίστηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg στο περιθώριο του G7, ο επίτροπος Οικονομικών παραδέχτηκε πως η ελληνική υπόθεση απαιτεί ακόμα δουλειά, όμως σημείωσε ότι το κλίμα έχει υπάρξει θετικό στις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από τότε που επετεύχθη ή τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις.

Ανέφερε ότι από την σκοπιά της Κομισιόν οι ελληνικές Αρχές εφαρμόζουν το απαιτούμενο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς εάν το ΔΝΤ θα προσυπογράψει τη συμφωνία, με δεδομένη την απαίτησή του για αξιόπιστο σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι όταν μιλά για τεχνική συμφωνία αυτή πάντα περιλαμβάνει όλους τους θεσμούς, χωρίς εξαίρεση.

Παραδέχτηκε ότι, κατά την άποψή του, αυτό σημαίνει πως «πρέπει επίσης να εργαστούμε πάνω σε μέτρα για το χρέος».

Τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι χρειάζονται και θέλουν τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς προσδίδει αξιοπιστία και εμπνέει εμπιστοσύνη.

Τέλος, ερωτηθείς για τη γραμμή που τηρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, με δεδομένο ότι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του οργανισμού, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η Ουάσιγκτον είναι έως τώρα θετική.

Αποσαφήνισε όμως με νόημα ότι η Ελλάδα είναι μία υπόθεση που αφορά πρωτίστως την Ευρώπη και το ΔΝΤ.
Πηγή: skai.gr