Παπαδημητρίου: Το ΔΝΤ έχει αποτύχει να προβλέψει σωστά την ανάπτυξη

«Δεν σας θα σας απαντήσω για τις νέες προβλέψεις του ΔΝΤ γιατί έχει προβλέψει παταγωδώς αποτελέσματα που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κος Παπαδημητρίου, προκληθείς από την αντιπολίτευση να σχολιάσει τις προβλέψεις του ΔΝΤ για δημοσιονομικό κενό 2,7 δις ευρώ το 2018 και πρωτογενές πλεόνασμα 2% έναντι 3,5% του στόχου.

Ο Υπουργός Οικονομίας ακολούθησε ουσιαστικά την τακτική «πετάω την μπάλα στην εξέδρα», επιλέγοντας αντί να τοποθετηθεί στην ουσία των προβλέψεων να υποβαθμίσει τα στοιχεία του ΔΝΤ, «καρφώνοντάς» του για αποκλίσεις που παραδέχτηκε και το ίδιο το Ταμείο σε παλαιότερες προβλέψεις του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, αποπειράθηκε να «στριμώξει» τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας ότι και η εκπρόσωπος της Κομισιόν επέρριψε την ευθύνη για τις προβλέψεις περί ηπιότερης ανάπτυξης στην αβεβαιότητα που επικρατεί από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης στη δεύτερη αξιολόγηση, καλώντας τον να πάρει ξεκάθαρη θέση, αλλά από πλευράς του υπουργού υπήρξε «σιγή ασυρμάτου».

«Σε ποιο γήπεδο μιλάμε; Πρόκειται για νακροπέδιο και κινούμενη άμμο μετά και τις προβλέψεις του ΔΝΤ», τόνισε ο κος Αμυράς.

Νωρίτερα και η Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, είχε εξαπολύσει βέλη κατά της κυβέρνησης, περί πρόκλησης μεγάλης «ζημίας» στην ελληνική οικονομία από την καθυστέρηση στην αξιολόγηση. Καυτηρίασε, δε, και τις δηλώσεις του υπουργού Νίκου Παππά ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται κυρίως για την ποιότητα κι όχι τα ποσοστά της ανάπτυξης, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση ζει στο δικό της κόσμο.

«Ελπίζω όταν γυρίσει ο κος υπουργός από το ΔΝΤ να έχει καταλάβει ποιες είναι οι πραγματικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας κι όχι αυτές που παρουσιάζονται καθημερινά από χείλη κυβερνητικών στελεχών όπως του κου Παππά. Εμείς ζούμε σε αυτή τη χώρα και σε αυτό τον πλανήτη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά