Ναι μεν αλλά από Σόιμπλε για συμφωνία στην αξιολόγηση

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την ολοκλήρωση της Β αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει το Reuters.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι βέβαιος πως κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί στο Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά την οποία η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα πως εργάζεται για μία συμφωνία μεταξύ Αθήνας – θεσμών στο αυριανό Eurogroup.

Η κα Μέρκελ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του  Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τουσκ, στο Μαξίμου. Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός εκτιμούσε πως «δεν θα χρειαστεί να γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής».

Παράλληλα, κρίσιμη για το ελληνικό ζήτημα χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που θα γίνει το απόγευμα στο Βερολίνο, λίγες ώρες πριν το αυριανό Γιούρογκρουπ στη Μάλτα.

Χθες το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τάχθηκε ανοικτά υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Στο περιθώριο της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου με παράγοντες του ελληνικού ζητήματος.



Πηγή: skai.gr