Ο ESM περιμένει «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την εκταμίευση της υποδόσης

Το επικύρωση από την Κομισιόν, αναμένει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ΕSM) για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ESM, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο επικεφαλής του μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ, ενημέρωσε τον κ. Τσακαλώτο για την εν εξελίξει εργασία του ESM σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως εξηγούσε η ίδια πηγή, για την υποδόση των 2,8 δισ. ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι τώρα «εναπόκειται στην Κομισιόν να ελέγξει εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων» προκειμένου να είναι σε θέση ο ΕSM να προχωρήσει στην εκταμίευση.

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης της πρώτης αξιολόγησης - μετά βέβαια και τις συνεδριάσεις του ΕuroWorking Group και του Eurogroup – ανέφερε νωρίτερα το ΥΠΟΙΚ, σχολιάζοντας τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με τους κ. Ρέγκλινγκ και τον πρόεδρο της ΕΤΕπ Βένερ Χόγιερ.

Όπως προσθέτει η πλατεία Συντάγματος, στη συνάντηση έγινε ακόμα συζήτηση για το χρέος, ειδικά για την πρόοδο των βραχυπρόθεσμων μέτρων και για την διαδικασία συζήτησης των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων, θέμα πάντως στο οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζει να έχει ενστάσεις. 

Πηγή: skai.gr