Κλείσιμο

Ποτέ δεν ζήτησα τη βοήθεια της Μέρκελ, λέει ο επικεφαλής της Deutsche Bank

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που τον θέλουν να έχει ζητήσει τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να σβήσει τις ανησυχίες περί κενού στην κεφαλαιακή της επάρκεια.

«Δεν υπάρχει θέμα κρατικής βοήθειας», τόνισε ο Τζον Κράιαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild.

Τόνισε ότι ουδέποτε ζήτησε την υποστήριξη της καγκελάρίου, ούτε καν υπονόησε ότι η τράπεζα χρειάζεται βοήθεια.

Οι ανησυχίες για επέμβαση του Βερολίνου υπέρ της Deutsche ήλθαν λίγες εβδομάδες αφότου το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών διαμήνυσε πως ζητά από την γερμανική τράπεζα 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε ποινές για φερόμενες παρανομίες στην πώληση επενδυτικών προϊόντων.

Η τράπεζα έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να καταβάλει οτιδήποτε που έστω θα προσεγγίζει το εν λόγω ποσό.

Ο κ. Κράιαν διαμήνυσε ότι αυτή τη στιγμή η Deutsche Bank δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, παρά τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η μικρή κεφαλαιοποίηση σε σχέση με τον ισολογισμό της θα υποχρεώσει τελικά την διοίκηση να προβεί σε έκδοση νέων μετοχών.

Η μετοχή της Deutsche έχει χάσει το 55% της αξίας της από την αρχή του έτους, και πλέον κινείται στη ζώνη των 10,55 ευρώ. Το 2007, πριν την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η μετοχή της Deutsche βρισκόταν πάνω από τα 100 ευρώ.
Πηγή: skai.gr