Άγκυρα: Η απόπειρα πραξικοπήματος κόστισε τουλάχιστον 300 δισ. τουρκικές λίρες

Η τουρκική οικονομία θα «πληρώσει ακριβά» την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με τον υπουργό Εμπορίου και Τελωνείων της Τουρκίας Μπουλέντ Τουφενκτζί να ανακοινώνει την Τρίτη ότι, με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, έχει κοστίσει τουλάχιστον 300 δισεκ. τουρκικές λίρες (περίπου 89,5 δισεκ. ευρώ).

Ο Τουφενκτζί ξεκαθάρισε δε ότι, το ποσό αυτό πιθανόν να αυξηθεί, όταν γίνει πιο λεπτομερής απολογισμός. «Το ακριβές κόστος πιθανόν να αυξηθεί όταν γίνουν λεπτομερείς υπολογισμοί. Θα υπάρξουν, επίσης, διάφορες δαπάνες σε μεσοπρόθεσμη βάση. Για παράδειγμα, πολλές κρατήσεις από το εξωτερικό ακυρώθηκαν. Πολλοί ξένοι έχουν σταματήσει τις επισκέψεις τους στην Τουρκία» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Οι πραξικοπηματίες δημιούργησαν, δυστυχώς, μια εικόνα της Τουρκίας σαν να ήταν μια χώρα του τρίτου κόσμου. Οι άνθρωποι που βλέπουν τεθωρακισμένα στους δρόμους και το κοινοβούλιο βομβαρδισμένο δεν θα έρθουν στην Τουρκία. Όλα αυτά δημιουργούν κόστος μεσοπρόθεσμα », είπε ο Τουφενκτζί σε μια συνάντηση με μια ομάδα δημοσιογράφων στην Άγκυρα.
Πηγή: skai.gr