Σε 5 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ - Εκτός συμπληρωματικού φόρου τα αγροτεμάχια

Αλλαγές στον νόμο του ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς από τις δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις του φόρου που έγιναν, διαπιστώθηκαν υπερβολικές χρεώσεις σε υπόχρεους με αγροτεμάχια.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του το υπουργείο τονίζει πως τα αγροτεμάχια θα αφαιρεθούν τελικά από το συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών, καθώς τα Ε9 των αγροτεμαχίων είχαν λάθη.

Παράλληλα, ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί μέχρι και τον Ιανουάριο δηλαδή σε 5 δόσεις και όχι σε 4, καθώς η πρώτη πληρωμή θα γίνει τον Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο.

Επίσης οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή, δεν θα χάνουν την απαλλαγή όσων τα εισοδήματα από τόκους ξεπερνούν τα 300 ευρώ.

Με όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις τελικά το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να πέσει στα περυσινά επίπεδα των 3,3 δισ ενώ υπολογιζόταν να τείνει προς τα 4 δισ.

Τέλος δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν.
Πηγή: skai.gr