Μεγάλα κέρδη στις αγορές, το Λονδίνο διέγραψε τις απώλειες μετά το Brexit

Ιδιαίτερα θετικό κλίμα επικρατεί για δεύτερη συναπτή μέρα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη θύέλλα που επικράτησε την Παρασκευή και τη Δευτέρα λόγω της επικράτησης του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ανέκτησε όλες τις απώλειες των πρώτων δύο μετά-Brexit ημερών και έκλεισε με σημαντικά κέρδη 3,58%. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο δείκτης έφτασε τις 6,360.06 μονάδες, περίπου 22 μονάδες καλύτερα σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης, της μέρας του δημοψηφίσματος.

Καλή εικόνα και στον δείκτη FTSE 250, που δίνει πληρέστερη εικόνα της βρετανικής οικονομίας, ο οποίος ανέβηκε κατά 3,22%.

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι δύο άλλες μεγάλες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κέρδισε 1,75%, και ο CAC 40 στο Παρίσι είχε άνοδο 2,60%.

Όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές με άνοδο.

Το θετικό κλίμα επηρεάσει και την Αθήνα. Με άνοδο 0,60%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, φτάνοντας στις 541,88 μονάδες.

Με μικρό άλμα 1,37% άνοιξε ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη, ενώ θετικό κέρδη καταγράφει και ο Nasdaq, ανεβαίνοντας κατά 1,63%.

Η σταθεροποίηση άρχισε χθες Τρίτη, μετά τα θετικά σινιάλα για ψύχραιμο κλίμα που επικράτησαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Πηγή: skai.gr