Νέα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές, σε «άλλη λογική», ετοιμάζει η κυβέρνηση

Νέα νομοθετική ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία προανήγγειλε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για κοινωνικές ασφαλίσεις, Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε πως η νέα ρύθμιση θα έχει «άλλη λογική» σε σχέση με την περσινή, καθώς θα βασίζεται στις «πραγματικές δυνατότητες» των οφειλετών.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι η ρύθμιση που εφαρμόστηκε το 2015 έθετε γενικές προϋποθέσεις για ένταξη, με συνέπεια να ευνοούνται οφειλέτες που δε χρειάζονταν διευκόλυνση, ενώ αντίθετα πλήττονταν αδύναμοι που πραγματικά δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

Ο κ. Πετρόπουλος δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση της νέας ρύθμισης, όμως διαβεβαίωσε πως θα έρθει στο επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως η ρύθμιση δεν θα υλοποιηθεί ερήμην των θεσμών.

Όσον αφορά την περίπτωση αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ από περίπου 70.000 συνταξιούχους, που τελικά αποσύρθηκε από το πολυνομοσχέδιο της Κυριακής, ο υφυπουργός είπε πως μέσα στις επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί εγκύκλιος που θα διασφαλίζει ότι δεν θα επιστρέφονται αναδρομικά τα χρήματα που έχουν λάβει οι δικαιούχοι.

«Δεν θα παρακρατηθεί κανένα ποσό από τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ», είπε, συμπληρώνοντας πως θα ήταν «άστοχο» για την κυβέρνηση να κρατήσει χρήματα από ανθρώπους που τα χρειάζονται.
Πηγή: skai.gr