Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων απόντος του ΔΝΤ

Oλοκληρώθηκε η τετράωρη συζήτηση για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα για το ταμείο, ενώ στη συζήτηση δεν συμμετείχε το ΔΝΤ, η εκπρόσωπος του οποίου αναμένεται να συμμετάσχει από αύριο στις διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείς για τη μορφή που θα πάρουν τα πρόσθετα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ, στέλεχος του υπουργείου απάντησε ότι δεν έχουν γίνει αποδεκτά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη η ελληνική πρόταση έχει γίνει κατά 99% αποδεκτή και περιλαμβάνει τη νομοθέτηση για τον ΑΔΜΗΕ μέχρι τον Μάιο, ενώ τον Ιούνιο ξεκινά η διαδικασία ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Σύμφωνα με τη νέα μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ το 51% θα παραμείνει στο κράτος, το 20% θα μεταβιβαστεί σε στρατηγικό επενδυτή, ενώ το 29% θα τεθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημείωσε μάλιστα ότι έχει συμφωνηθεί ήδη η αποζημίωση της ΔΕΗ, ενώ ανέφερε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για ιδιωτικοποιήσεις, καθώς αρμόδιος για αυτές είναι ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος από την πλευρά του τόνισε ότι η διαπραγμάτευση πηγαίνει πάρα πολύ καλά και σημείωσε ότι έχουν μείνει μόνο οι διατυπώσεις. Ερωτηθείς μάλιστα για το αν οι θεσμοί έχουν δεχθεί το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση, παρέπεμψε στη συνέντευξη τύπου.
Πηγή: skai.gr