Σταθάκης: Με αμοιβαίους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις η συμφωνία για το ασφαλιστικό

Τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία για το ασφαλιστικό θα αποτυπώνει αμοιβαίους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, εκφράζει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης. 

Θα υπάρξουν παρεμβάσεις στα πλαίσια της μεταρρύθμισης «που θα καταστήσουν το ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο και δίκαιο, τόσο μεταξύ των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, όσο και μεταξύ των διαφορετικών γενεών» δηλώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός ενώ χαρακτηρίζει λογικές τις κοινωνικές αντιδράσεις: «ύστερα από μια πενταετία μέτρων με έντονα αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο» οι αντοχές των πολιτών είναι περιορισμένες, σημειώνει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η πολιτική σταθερότητα δεν κινδυνεύει, καθώς εκτιμά ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι «σταθερή και βιώσιμη».

Επιμένοντας στην πρόβλεψή του για ανάπτυξη στο β' τρίμηνο του 2016 τονίζει ότι με τα υπάρχοντα στοιχεία, η ύφεση το 2015 ήταν τελικά «μικρότερη των αρχικών ανησυχιών -σχεδόν μηδενική».

«Η συνέπεια που έχει δείξει η ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή της συμφωνίας και η ταχύτητα με την οποία έχουν ολοκληρωθεί οι δύο προηγούμενοι κύκλοι προαπαιτούμενων αποτελούν θεμέλιο για τη σταθερότητα της οικονομίας στην παρούσα φάση», προσθέτει.

Τέλος, σχετικά με την λήξη της περιόδου εξαίρεσης πώλησης σε funds δανείων καταναλωτικών, στεγαστικών πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις 15 Φεβρουαρίου, ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι θα υπάρξει διεκδίκηση ρυθμίσεων «που θα προστατεύουν τους δανειολήπτες από επιθετικές πρακτικές», για κάθε μία από τις ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά κατηγορίες δανείων.

Πηγή: skai.gr