Με 48 προαπαιτούμενα «κλείδωσε» η λίστα για να ξεπαγώσουν 2 δισ. ευρώ

Σαράντα-οκτώ δράσεις περιλαμβάνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να λάβει την πρώτη υποδόση στήριξης, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η δέσμη των μέτρων «κλείδωσε» κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup (Euro-working Group), και αναμένεται να επικυρωθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Τα 2 δισεκ. ευρώ αποτελούν μέρος των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμούν από την πρώτη δόση του νέου προγράμματος στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην πρώτη δέσμη περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του Αυγούστου, καθώς και εκείνες που έπρεπε, βάσει του μνημονίου, θα υλοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

Στη δεύτερη δέσμη υπάρχουν τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η πώληση του ΑΔΜΗΕ ή η εύρεση ισοδύναμου, η επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων κ.ά.

Ο επικεφαλής του Euro-working Group, Τόμας Βίζερ, έχει πάντως δηλώσει πως η δεύτερη δόση, ύψους 1 δισεκ. ευρώ, θα πρέπει να συνδέεται με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και με αλλαγές στους κανόνες διοίκησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κατά την τηλεδιάσκεψη δεν τέθηκε καθόλου το ζήτημα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.
Πηγή: skai.gr