Η Ελλάδα χρειάζεται ένα «θετικό επενδυτικό σοκ», διαμηνύει ο ΣΕΒ

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «θετικό επενδυτικό σοκ» για να ανακάμψει από τη μακροχρόνια ύφεση μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στις επαφές που είχε στο Παρίσι.

Ο κ. Φέσσας συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τους γάλλους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας Μισέλ Σαπέν και Εμμανουέλ Μακρόν αλλά και με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο επικεφαλής του ΣΕΒ τόνισε ότι η χώρα εισέρχεται σε περίοδο ομαλότητας μετά τις πρόσφατες εκλογές, με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να επισφραγίζει την οριστική και αμετάκλητη παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και την εφαρμογή των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Επισήμανε επίσης την ανάγκη για αναπτυξιακά αντίβαρα που θα περιορίσουν την ύφεση, με έμφαση στις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος στα τέλη του 2015 να επισφραγίσει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κ. Φέσσας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και τη θέσπιση κινήτρων προς τις επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ