Χαλάρωση στα capital controls προανήγγειλε ο Χριστοδουλάκης

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να χαλαρώσουν τα Capital controls, ενώ εκτίμησε ότι η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων θα μπορούσε να είναι εφικτή έως τα τέλη του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει οικονομική σταθερότητα.

Πρόσθεσε ότι μετά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργείου, της τράπεζας της Ελλάδας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τις επόμενες μέτρα προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μεταφορά για τις επόμενες ημέρες του ημερησίου ορίου των τραπεζών εφόσον αυτό δεν εξαντλείται, εξυπηρέτηση των αιτημάτων για εισαγωγές έως και 5.000 από τις τράπεζες, δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμών από νέους φοιτητές εσωτερικού- εξωτερικού και ξεκαθάρισμα υποθέσεων που λιμνάζουν.

Αναμένεται επίσης να χαλαρώσουν οι διαδικτυακές συναλλαγές με το εξωτερικό ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε υποψήφιους κομμάτων να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση των προεκλογικών τους αναγκών. Οι ειδικοί λογαριασμοί θα πρέπει να κλείσουν μετά τις εκλογές.

Ο κύριος Χριστοδουλάκης προανήγγειλε και τη θέσπιση κινήτρων για την επαναφορά κεφαλαίων στις τράπεζες.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας