Το νωρίτερο τέλη Νοεμβρίου η πρώτη αξιολόγηση - Στα 16 δισ. η συμμετοχή του ΔΝΤ

Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου, «όλα συνηγορούν υπέρ του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει και στο τρίτο πακέτο βοήθειας, με την προϋπόθεση ότι οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου δεν θα καταστήσουν την Ελλάδα εντελώς μη κυβερνήσιμη. ‘

Έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες να έχει επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα και να μπορέσει να συμμετάσχει το Ταμείο', λέει ένας ειδικός με γνώση των συζητήσεων στις επιτροπές του ΔΝΤ.

Και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι υπολογίζει στη συμμετοχή του ΔΝΤ. Κατονόμασε μάλιστα έναν αριθμό: Το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ύψους 86 δις ευρώ πρόγραμμα με 16 δις».

Πάντως, η εφημερίδα διευκρινίζει ότι η απόφαση για συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ «θα ληφθεί το νωρίτερο στο τέλος Νοεμβρίου. Το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αξιολογήσουν τότε τις μεταρρυθμιστικές προόδους που θα έχουν επιτευχθεί. Αυτή η πρώτη αξιολόγηση θα έπρεπε κανονικά να γίνει ήδη τον Οκτώβριο, ωστόσο αφότου ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου, όλες οι αποφάσεις ‘πάγωσαν'», υπογραμμίζει η SZ.
Πηγή: skai.gr