Κλείσιμο

Κατσέλη: Εξαρτάται απ’ όλους να επανέλθει η κανονικότητα – Τι ισχύει για τις αναλήψεις

Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ και τα γκισέ των τραπεζών προέβη τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

Για αυτή την εβδομάδα, από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, εξήγησε η πρόεδρος της ΕΕΤ, ένας πολίτης θα έχει την δυνατότητα να σηκώνει κάθε ημέρα 60 ευρώ ή σωρευτικά 300 ευρώ. Συγκεκριμένα, αν μεταβεί σε ΑΤΜ τη Δευτέρα, θα μπορεί να σηκώσει 60 ευρώ. Την Τρίτη, 120, την Τετάρτη 180, την Πέμπτη 240 και την Παρασκευή 300 ευρώ. Από το Σάββατο 25 Ιουλίου και έπειτα, το εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων (Σάββατο με Σάββατο) αυξάνεται στα 420 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί ανάληψη των 300 ευρώ αυτής της εβδομάδας, τότε αυτό το ποσό δεν μπορεί να προστεθεί στην επόμενη εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει για τους συνταξιούχους.

Ερωτηθείσα δε, για το πόσο θα κρατήσει αυτή η διαδικασία, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι εξαρτάται όχι μόνο από το κράτος, αλλά και από όλους τους πολίτες να επανέλθει η κανονικότητα. «Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα ξαναμπούμε σε ένα καθεστώς ομαλότητας και κανονικότητες» σημείωσε, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους αποταμιευτές να επιστρέψουν τα χρήματα τους στις τράπεζες.
«Πρέπει να ξεπεράσουμε το φόβο. Αν στηρίξουμε το τραπεζικό σύστημα, τα προβλήματα θα είναι λίγα και θα τα ξεπεράσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΕΤ.

Μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες, όπως εγγυάται η ΕΚΤ και η Ένωση Τραπεζών, αλλά θα ήταν ακόμη πιο ισχυρές «αν δεν είχαν εκταμιευθεί 40 δισ ευρώ μέσα στην τελευταία περίοδο»:

Πηγή: skai.gr