Πάντοαν: Ακόμη περιμένουμε την Αθήνα να καταθέσει αίτημα για πρόγραμμα

«Ακόμη περιμένουμε τις ελληνικές αρχές να καταθέσουν επίσημο αίτημα για πρόγραμμα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν μετά το Eurogroup.

«Η επιλογή που εξετάζουμε είναι ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα... Προτείναμε στην ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει ακριβή λίστα με προαπαιτούμενες δράσεις» σημείωσε ο ιταλός ΥΠΟΙΚ, ενώ στους δημοσιογράφους δήλωσε με νόημα: «έχω την αίσθηση ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα».

.«Ο νέος έλληνας υπουργός Οικονομικών εξήγησε πολύ καλά την κατάσταση αλλά δεν είχε νέες προτάσεις να μας παρουσιάσει... Υπαινίχθηκε ότι θα πάρουμε νέες προτάσεις σύντομα» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Γιόχαν Βαν Όβερτφελντ.

Ο κ. Βαν Όβερτφελντ άφησε όμως αιχμές κατά της Αθήνας. «Είχα ισχυρή εντύπωση ότι οι πάντες έχουν αίσθηση του επείγοντος εκτός της ελληνικής κυβέρνησης... Πραγματικά ελπίζω η ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει να έχει αντίληψη της επείγουσας κατάστασης που έχουν όλοι οι άλλοι στο τραπέζι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βέλγος ΥΠΟΙΚ.
Πηγή: skai.gr