Στουμπ: Η μπάλα τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας – Το κοντινό μέλλον πολύ δύσκολο

“Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας” δηλώνει στο ιστολόγιό του ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ προειδοποιώντας για πολύ δύσκολη κατάσταση στο κοντινό μέλλον, και διαμηνύοντας ότι, παρά το δημοψήφισμα, οι κανόνες για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης παραμένουν απαράλλαχτοι και ότι η Αθήνα πρέπει να προβεί σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις.

Η δήλωση Στουμπ:

“Την Κυριακή, οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν για το δημοψήφισμα. Ρωτήθηκαν αν η Ελλάδα θα έπρεπε να δεχθεί το σχέδιο της τρόικας θεσμών για την παράταση του δεύτερου προγράμματος. Η πλειοψηφία των Ελλήνων απάντησε 'όχι'. Εναπόκειται πλέον στην Ελληνική Κυβέρνηση να ερμηνεύσει τι θα σημάνει το αποτέλεσμα στην πράξη. Το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα τελείωσε και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

”Οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης θα συναντηθούν την Τρίτη για να εξετάσουν την κατάσταση. Τα εργαλεία και οι κανόνες για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης παραμένουν απαράλλαχτοι. Το κοντινό μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα. Ό,τι και να συμβεί μετά, η σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας θα χρειαστεί εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις” προσθέτει.

”Παρόλαυτα, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να συνεχιστούν μόνον όταν η Ελληνική Κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να δεσμευτεί σε μέτρα για τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας και την εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας”.


Πηγή: skai.gr