Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση εκκαθάρισης των τραπεζών

«Δεν υπάρχει περίπτωση bail in (η διαδικασία εκκαθάρισης των τραπεζών που περιλαμβάνει και κούρεμα καταθέσεων)... μας χωρίζει από τους δανειστές μόνο η βιωσιμότητα του χρέους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης λίγο πριν αναχωρήσει από το υπουργείο στο Μαξίμου για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη

Η σύσκεψη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεξάγεται μετά την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις τράπεζες. H κ. Κατσέλη θα συναντηθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμά της», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα.

Σφοδρή επίθεση στους δανειστές εξαπέλυσε εκ νέου στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, ωστόσο υποστήριξε ότι θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα μετά το "Όχι".

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε το πρόβλημα με τις τράπεζες στις ασφυκτικές και εκβιαστικές πιέσεις των εταίρων, ενώ εγγυήθηκε προσωπικά τις συντάξεις και τις τραπεζικές καταθέσεις.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ