Σταθάκης: Ο τουρισμός δεν θα πληγεί από τις φορολογικές αλλαγές

Διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση στον τουρισμό από τις επερχόμενες φορολογικές ρυθμίσεις έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με ομιλία του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως από τον Ιούνιο αρχίζει το νέο ΕΣΠΑ, όπου είναι δυνατό να ενταχθούν τουριστικές επενδύσεις.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε όμως ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος επισήμανε πως για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια καταγράφονται λιγότερες κρατήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο κ. Ανδρεάδης απέδωσε την αποδυνάμωση της τουριστικής ροής στο κλίμα παρατεταμένης αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο ΣΕΤΕ και τα μέλη του εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία προτείνουν συντελεστή ΦΠΑ μεταξύ 8% και 10% στον τουρισμό, προειδοποιώντας πως οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερα βάρη, και αν υπάρξει μεγαλύτερη επιβάρυνση θα υπάρξουν σταδιακά απώλειες 200.000 θέσεων εργασίας.

Την ίδια στιγμή, μεγάλοι ξένοι τουριστικοί οργανισμοί πιέζουν τους έλληνες ξενοδόχους να υπογράψουν συμβόλαια με «ρήτρα δραχμής» για το 2016.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης - skai.gr