Αποσύρεται η απόφαση του ΕΤΕΑ για το «σπάσιμο» ομολόγων 100 εκ. ευρώ

«Φρένο» βάζει το υπουργείο Εργασίας στη ρευστοποίηση ομολόγων, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), προκείμενου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου

Μετά από συνεννόηση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Γιώργο Ρωμανιά και τον διοικητή του ΕΤΕΑ Θανάση Καποτά, η πρόταση για σπάσιμο των ομολόγων αποσύρεται.

Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύεται για την άμεση αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ και την ομαλή καταβολή των επικουρικών συντάξεων. Σύμφωνα με τον διοικητή του Ταμείου, το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να αξιοποιήσει άλλες πήγες χρηματοδότησης, όπως οι μικροί λογαριασμοί, τα ΑΚΑΓΕ ή όφειλες άλλων φορέων προς το Ταμείο, που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Στρατούλης ασκεί σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «πριν καν ληφθούν αποφάσεις από το ΔΣ του ΕΤΕΑ βγήκαν να χύσουν υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων».

Ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «πρέπει να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν για τη διαχρονική λεηλασία» των Ταμείων, και αναφέρει ότι από το ΕΤΕΑ είχαν κουρέψει με το PSI 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των διαθέσιμων και αποθεματικών του.
Πηγή: skai.gr - Χριστίνα Νικολαϊδου