Ξαφά: Η Ελλάδα έχει αρχίσει να διολισθαίνει στο περιθώριο της Ευρώπης

«Η Ελλάδα έχει αρχίσει να διολισθαίνει στο περιθώριο της Ευρώπης» προειδοποίησε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ η επικεφαλής της EF Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.

«Δεν είμαι σίγουρη αν η κυβέρνηση μπορεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ξαφά.

«Αναβολή αποφάσεων και πλήρης σύγχυση από την κυβέρνηση. Έχει καθυστερήσει να πάρει μέτρα και έχει στεγνώσει οικονομία, έχουν παγώσει οι επενδύσεις... Έχει επιφέρει ύφεση τη στιγμή που λέει ότι δεν θα πάρει υφεσιακά μέτρα, όσο καθυστερείς τα μέτρα τόσο εντείνεται το πρόβλημα» σημείωσε. «Ακόμη συζητάμε τις διαρθρωτικές αλλαγές μετά από 5 χρόνια, συζητάμε άνοιγμα των επαγγελμάτων» ανέφερε δε.

Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ διευκρίνισε ότι το Ταμείο δεν επιτρέπεται να δανείζει σε χώρες που δεν έχουν βιώσιμο χρέος, και στη Λετονία ο Πόουλ Τομσεν ζήτησε από τους εταίρους να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους.

«Για το θέμα του χρέους όμως απαιτείται πολυμέτωπη δράση όπως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και τις κρατικές δαπάνες για τη διασφάλιση των πρωτογενών πλεονασμάτων και επίλυση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων» διευκρίνισε.

Πηγή: skai.gr