Γεωργιάδης: Ανάγκη συμφωνίας Αθήνας & δανειστών - Δεν θέλω ούτε να συζητώ Grexit

«Είναι ξεκάθαρο ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να υπάρξει κατάληξη και συμφωνία σε μία διευθέτηση που να επιτρέπει την συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, μ’ ένα τρόπο που να αποτρέπει τους όποιους κινδύνους» επισήμανε,  στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

«Θεωρώ πως η Ελλάδα έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια σημαντική πρόοδο και πρέπει να ληφθούν από όλους εκείνες οι αποφάσεις που θα διαφυλάξουν την πρόοδο και την προοπτική και θα αποτρέψουν τους όποιους κινδύνους» ανέφερε σύμφωνα με το ΚΥΠΕ. 

«Η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν θέλω καν να συζητώ», τόνισε μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου. Είναι μια προοπτική, είπε, την οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει με ξεκάθαρο τρόπο.

«Πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις που θα διασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, θα αποτρέψουν τους κινδύνους και θα δημιουργήσουν τις προοπτικές για ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας» πρόσθεσε. 

Κατά τη διάρκεια τω
ν επαφών του στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Σύνοδο του ΔΝΤ, ο κ. Γεωργιάδης δεν συναντήθηκε με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Πηγή: skai.gr