Βαρουφάκης: Χωρίς ρευστότητα και νέα συμφωνία δεν μπορούμε να πληρώσουμε το χρέος

Θέμα αθέτησης της αποπληρωμής του χρέους αν δεν υπάρξει «νέο συμβόλαιο» για την Ελλάδα και εάν δεν εγκριθεί κάποια εκταμίευση χρημάτων στήριξης έθεσε, με συνέντευξή του στον ιστότοπο «Huffington Post», ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως η χώρα μας κατορθώνει να πληρώνει τα χρέη της, ούσα εκτός αγορών, χρησιμοποιώντας τη «λιγοστή ρευστότητα» που έχει.

Όμως «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών. «Επομένως, εάν οι εταίροι μας στους θεσμούς πουν ‘δεν έχει ρευστότητα για εσάς, καμία εκταμίευση, κανένα νέο συμβόλαιο’, αυτό φυσικά δεν είναι βιώσιμο, όπως δεν θα ήταν για οποιαδήποτε χώρα που είναι σε ένα είδος προγράμματος», τόνισε.

Συμπλήρωσε πως αυτό θα συνέβαινε σε κάθε χώρα που βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Ο κ. Βαρουφάκης άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο πτώχευσης εντός ευρώ. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σχολίασε πως αυτό «έγινε ήδη» το 2012, όταν η ελληνική κυβέρνηση «πτώχευσε σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρέη».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης υπενθύμισε ότι στις 6 Απριλίου ο υπουργός των Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές στο διηνεκές.

«Αυτή η κυβέρνηση προφανώς δεν είναι σοβαρή σημειώνει ο κ. Καραγκούνης.
Πηγή: skai.gr