Νέο «όχι» των εταίρων για άμεση ρευστότητα και προθεσμία 6 ημερών για μεταρρυθμίσεις

Μια ακόμα έκκληση στην ευρωζώνη για παροχή ρευστότητας πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου απηύθυνε η Ελλάδα κατά το διήμερο Eurο-working Group που ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, με τους εταίρους ωστόσο να απαντούν πως θα πρέπει πρώτα να υπάρξει πρόοδος στην κατάρτιση των μεταρρυθμίσεων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» και του Reuters, οι εταίροι έδωσαν στη χώρα μας προθεσμία έξι εργάσιμων ημερών ώστε να παρουσιάσει μια βελτιωμένη εκδοχή της λίστας μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να δρομολογηθεί τυχόν εκταμίευση χρημάτων.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν στο Reuters πως οι εκπρόσωποι των εταίρων στο Eurο-working Group δεν έχουν πειστεί πως η κατάσταση ρευστότητας είναι όσο σοβαρή όσο την παρουσιάζει η Αθήνα. Μερικοί φέρονται μάλιστα να εκτιμούν πως η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να τρομάξει τους πιστωτές της ώστε να πετύχει την αποδέσμευση κάποιου μέρους των «παγωμένων» χρημάτων στήριξης.

«Από την ελληνική πλευρά υπήρξε μια δυνατή δήλωση πως [η κατάσταση] ρευστότητας είναι πολύ κακή», αλλά «δεν υπάρχει βούληση να παρασχεθεί βοήθεια πριν υπάρξει κάποια πρόοδος σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε μια από τις πηγές.

Άλλος αξιωματούχος σχολίασε στο πρακτορείο ότι το κλίμα στο Euro-working Group ήταν καλύτερο από την τελευταία συνεδρίαση, όμως «η ουσία ήταν πάλι ζοφερή».
Πηγή: skai.gr