Κλείσιμο

Sachsische Zeitung: Οργή Σόιμπλε για τη μυστική συνάντηση Άσμουσεν-Βαρουφάκη

Μυστική συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Γεργκ Άσμουσεν, φέρεται να είχε στο Βερολίνο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προκαλώντας την οργή του γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sachsische Zeitung.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Σόιμπλε είναι εξοργισμένος διότι η φερόμενη συνάντηση έγινε χωρίς ο ίδιος να ενημερωθεί, τη στιγμή που οι επαφές με τον έλληνα ομόλογό του – ιδιαίτερα εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα – εμπίπτουν στη δική του αρμοδιότητα.

Έως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση πως η συνάντηση όντως έλαβε χώρα.

Ο κ. Άσμουσεν ήταν ο άνθρωπος που προεκλογικά λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της γερμανικής κυβέρνησης. Το υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας ελέγχεται από τους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD), κι όχι από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) όπου ανήκει ο κ. Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Άσμουσεν υπηρέτησε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπό τον κ. Σόιμπλε την περίοδο 2008-2011, προτού διοριστεί στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Έγινε υφυπουργός Εργασίας μετά τις γερμανικές εκλογές του 2013.
Πηγή: skai.gr