Στο Παρίσι για συνάντηση με Σαπέν ο υπουργός Οικονομικών

Το Παρίσι θα είναι τελικά ο πρώτος σταθμός του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο των επαφών του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης πρόκειται να συναντηθεί με το γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ο κ. Βαρουφάκης θα μετέβαινε τη Δευτέρα το πρωί στο Λονδίνο και εν συνεχεία στο Παρίσι, ωστόσο η Αθήνα φαίνεται να αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η γαλλική κυβέρνηση στις διαβουλεύσεις.

«Το Παρίσι, ξεκάθαρα θέλει να λειτουργήσει ως δίαυλος μεταξύ της Αθήνας και των ευρωπαίων πιστωτών. Το Βερολίνο, δεν θέλει να πιστέψει ότι το Παρίσι θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός μετώπου αντι-Μέρκελ στην Ευρώπη» σχολιάζει σχετικά η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Το ενδεχόμενο πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και ενός νέου «κουρέματος» χρέους, απορρίπτει στο μεταξύ η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt.

«Το κραχ στις αγορές και οι αναλήψεις χρημάτων είναι το σύμπτωμα, όχι το αίτιο» του ελληνικού προβλήματος υπογράμμισε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο BBC ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: skai.gr