Κλείσιμο

Βαρουφάκης: Θα επιδιώξουμε να θέσουμε τέλος στον φαύλο κύκλο των πακέτων διάσωσης

«H νέα ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να θέσει τέλος στον φαύλο κύκλο των πακέτων διάσωσης», διεμήνυσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας τη βούληση της Αθήνας για εξεύρεση κοινού εδάφους με τους Ευρωπαίους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το, εάν η Ελλάδα θα καταβάλει κανονικά τις δόσεις των επομένων μηνών, είπε πως η χώρα έχει μπει σε μια δύσκολη κατάσταση, όπου της ζητείται να δανειστεί χρήματα για να αποπληρώσει παλαιά χρέη, σημειώνοντας, ότι πρέπει να μπει τέλος «σε αυτήν την ατελείωτη ελληνική κρίση».

«Αν και ξέρεις ότι δεν μπορώ να επιστρέψω τα χρήματα που έχω ήδη δανειστεί μου ζητάς να δανειστώ περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών περιγράφοντας τη θέση των δανειστών προς την Ελλάδα.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών που την Παρασκευή το απόγευμα θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έστειλε την Τρίτη νέο μήνυμα στην Ελλάδα για τήρηση των συμφωνηθέντων.

Ο κ. Βαρουφάκης θα παραλάβει στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών από τον απερχόμενο υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ εν συνεχεία θα ακολουθήσει παράδοση χαρτοφυλακίου από τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στον νέο αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος θα αναλάβει επί κεφαλής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το χαρτοφυλάκιο των εσόδων στην νέα κυβέρνηση και την εποπτεία του φορολογικού μηχανισμού θα αναλάβει η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

«Πρόσθετα έσοδα από παρεμπόριο λαθρεμπόριο καυσίμων»

«Θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν χώροι για πρόσθετα έσοδα χωρίς επιβαρύνσεις, όπως το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο καυσίμων», δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Δημήτρης Μάρδας.

Τόνισε πως, «θα γίνει τεράστια προσπάθεια για να τα καταφέρουμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, η ελληνική οικονομία έχει περιθώρια για να βελτιώσει την κατάσταση των εσόδων της.»

Ο κ Μάρδας είπε επίσης, ότι θα δοθεί μεγάλο βάρος και στο σκέλος του εξορθολογισμού των δαπανών αλλά –τόνισε- ότι δεν περνούν όλα απο το γενικό λογιστήριο του κράτους, καθώς το πρώτο λόγο τον έχει ο κάθε Υπουργος στον τομέα του.
Πηγή: skai.gr