Εκατοντάδες οι εκκρεμότητες με την τρόικα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο (pdf)

Αναλυτικά το μεταφρασμένο κείμενο ΕΔΩ 

Εκατοντάδες εκκρεμότητες που αποτελούν τροχοπέδη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα καταγράφονται στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο που αναρτήθηκε την Τρίτη στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ μεταφρασμένο στα ελληνικά επτά μήνες μετά την επικαιροποίησή του.

Μεταξύ των εκκρεμοτήτων που καταγράφονται στις 181 σελίδες του περιλαμβάνονται η ρύθμιση του ΦΠΑ, το νέο μεσθολόγιο στο Δημόσιο, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το νέο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.

Στο μεταξύ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, τη Δευτέρα αργά το βράδυ, η παράταση της δανειακής σύμβασης στη σκιά της σημερινής δεύτερης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η τροπολογία για την δίμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, όπως και μεγάλος αριθμός υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο νομοσχέδιο για ίδρυση του Παρατηρητήριου Άνοιας, ενώ στο κοινοβούλιο επικράτησαν και πάλι οι υψηλοί τόνοι.

Στα 4,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ανάγκες πληρωμής των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο του 2015, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα θα χρησιμοποιηθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα δημιουργώντας επί της ουσίας ασφυκτικές συνθήκες στην πραγματική οικονομίας.


Πηγή: skai.gr