Ευνοϊκότερους όρους για τη ρύθμιση των 12 δόσεων ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Μικρότερο επιτόκιο και ευνοϊκότερες διαδικασίες ένταξης θα προβλέπουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα» οι αλλαγές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το Δημόσιο, τις οποίες προωθεί το υπουργειο Οικονομικών.

Το επιτόκιο αναμένεται να μειωθεί στο 5% από το 8,76% που ισχύει σήμερα. Παράλληλα θα καταργηθεί μια σειρά από προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση, όπως η υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής ή έγγραφης υποθήκης επί ακινήτου, ώστε η διαδικασία να γίνει απλούστερη και να συμπεριλάβει περισσότερους οφειλέτες.

Εν τω μεταξύ, αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων για επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προανήγγειλε χθες Παρασκευή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε την ανάγκη αυστηρού ελέγχου, όταν μια επιχείρηση με μεγάλες οφειλές ζητάει να ενταχθεί στο σύστημα, ώστε να διαπιστώνεται ότι πράγματι υπάρχει λόγος ένταξης της στο μηχανισμό.

Επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα ώστε να στηριχθούν παλαιότερες ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ενταχθεί οφειλέτες ώστε να μη χρειαστεί να μετακινηθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα. «Είμαστε, σε αναμονή της επιστροφής της τρόικα. Αυτό δείχνουν όλα τα δεδομένα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr