Μαζική συμμετοχή στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις μέσα σε μόλις 24 ώρες

Περισσότεροι από 9.400 πολίτες και επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ως 100 δόσεις, την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή στο TAXISnet, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Στο ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι η τελική ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα είναι μαζική και ότι αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, γεγονός που θα ενισχύσει τα επιχειρήματα της Ελλάδας έναντι της τρόικα, δηλαδή πως τα μέτρα που έχουν ήδη υλοποιηθεί επαρκούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που προβλέπουν οι δανειστές για το 2015.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ακόμα και οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έμειναν έκπληκτοι από την άμεση ανταπόκριση των οφειλετών του Δημοσίου, ωστόσο σημειώνουν ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα πρέπει να επικυρωθεί όταν θα καταβληθεί η πρώτη δόση.

Η τεράστια και άμεση ανταπόκριση των φορολογούμενων στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καταδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη σταθερή αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμότητες των πολιτών έχουν αυξηθεί κατά 10,91 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο πρώτο 10μηνο του 2014, με το σύνολο των χρειών να ανέρχεται πλέον σε 71,26 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων διαβάστε ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr