Χαρδούβελης: Όχι σε οριζόντιες φορολογικές επιβαρύνσεις - Ναι στη φορολογική δικαιοσύνη

Τη διαβεβαίωση ότι οι νέες αλλαγές του φορολογικού θεσμικού πλαισίου που εξετάζονται, όχι μόνο δεν θα επιφέρουν οριζόντιου χαρακτήρα φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά αποσκοπούν στη βελτίωση του φορολογικού συστήματος προς όφελος των ειλικρινών φορολογούμενων πολιτών, έδωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών στον απόηχο των θετικών προβλέψεων του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2015, «η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη».

Βασικοί στρατηγικοί στόχοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, είναι η θεμελίωση ενός νέου βιώσιμου και μακρόπνοου αναπτυξιακού προτύπου, η άμεσα συσχετιζόμενη με αυτή ριζική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και τώρα, που είναι πλέον αδιαμφισβήτητα τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου, η στοχευμένη προώθηση πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του 2015 που κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ, περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους στο 171% του ΑΕΠ και ανάπτυξη της τάξης του 2,9%, από τους υψηλότερους ρυθμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την τρόικα, και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις. «Παλεύουμε. Υπάρχει σύγκληση με την τρόικα, αλλά πιέζουν με τον προϋπολογισμό. Έχουν κάνει λάθος με τις εκτιμήσεις τους», δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης, κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2015 στη Βουλή.

Η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2015 ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr - AΜΠΕ