Συναντήσεις υπουργών με τρόικα - Τα δημοσιονομικά στη συνάντηση με Χαρδούβελη

Με στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, θα συναντηθούν το μεσημέρι οι επικεφαλής της τρόικας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος, περιλαμβάνονται τα φορολογικά θέματα των επενδυτών στο Χρηματιστήριο .

Με τα δημοσιονομικά συνεχίζονται στις 17.30 το απόγευμα τα ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα. O υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικότερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στον απόηχο των χθεσινών (Τετάρτη) δηλώσεων του, ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και πηγαίνουν πολύ καλά.

Στις 18.30 στις διαπραγματεύσεις εισέρχεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό να βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά τις επαφές που είχε ο κύριος Βρούτσης στην Γενεύη με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και τους κοινωνικούς εταίρους.

Συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας έχει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας ενώ την Παρασκευή θα δει εκ νέου τους επικεφαλής της τρίμερους, προκείμενου να κλείσει η συμφωνία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, με την αποπληρωμή τους να φαίνεται ότι "κλειδώνει" στις 100 δόσεις. 

Το απόγευμα (18.30) ο κ. Δένδιας θα δει και τον γερμανό υφυπουργό Οικονομίας Στέφαν Κάπφερερ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Nίκος Φιλιππίδης