Τρία εκατ. ευρώ τα χρέη της Labirint σε Ρόδο και Κω - Επεισόδια με ρώσους τουρίστες

Έντονο κλίμα ανησυχίας έχει προκαλέσει στους τουριστικούς επιχειρηματίες της Ρόδου, η πτώχευση του ρωσικού πρακτορείου Labirint Τravel. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, τα χρέη του ρωσικού πρακτορείου, μόνο στα ξενοδοχεία Ρόδου και Κω, προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Με δεδομένο ότι στο νησί βρίσκονται περίπου 5.000 τουρίστες του συγκεκριμένου πρακτορείου, υπάρχουν φόβοι, να προκληθούν σοβαρά προβλήματα με ευρύτερες επιπτώσεις.

Παράγοντες της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδιους του υπουργείου Τουρισμού, επιδιώκοντας να υπάρξει λύση με πολιτική παρέμβαση και να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έχουν προκληθεί μικροεπεισόδια με εγκλωβισμένους τουρίστες του πρακτορείου, που πιθανόν να πάρουν σοβαρές διαστάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, αν δεν δοθούν λύσεις.

Σε τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την ρωσοουκρανική κρίση τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, στον απόηχο του «λουκέτου» του Labirint Τravel.
Πηγή: skai.gr