Κλείσιμο

ΟΤΕ: Μη δεσμευτική προσφορά στη Forthnet για τη NOVA

Μεγαλύτερη διείσδυση στην συνδρομητική τηλεόραση επιχειρεί ο όμιλος ΟΤΕ ο οποίος, μετά από έγκριση του διοικητικού του συμβουλίου, κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά στην εταιρεία Forthnet για την εξαγορά της δραστηριότητας της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA.

Η προσφορά του ΟΤΕ κυμαίνεται στο ποσό των 250 - 300 εκατομμυρίων ευρώ, προσαρμοσμένη, όπως υποστηρίζει ο όμιλος ΟΤΕ, στα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δανεισμός της Forthnet που αφορά στην τηλεόραση της NOVA ανέρχεται σε περίπου 225 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΟΤΕ θεωρεί ότι η ανάπτυξη της αγοράς της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία και έχει μεγάλα περιθώρια καθώς η διείσδυση στη χώρα μας θα ανέλθει σε ποσοστό 20% το 2014 - σημαντικά χαμηλότερο συγκριτικά με τα περισσότερα ευρωπαϊκά ακόμα και γειτονικά κράτη - θα οδηγήσει σε καλύτερες υπηρεσίες και χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές.

Η όποια συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Η Forthnet από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι έλαβε την προσφορά του ΟΤΕ, η οποία θα αξιολογηθεί από το διοικητικό της συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση
: «η Forthnet A.E. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε μη δεσμευτική προσφορά από την εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. για την απόκτηση της δραστηριότητας της NOVA, έναντι ανταλλάγματος που κυμαίνεται μεταξύ 250 - 300 εκατομμυρίων ευρώ, προσαρμοσμένο ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και το δανεισμό της εταιρείας. Η πρόταση βασίζεται σε ορισμένες παραδοχές και τελεί υπό όρους και προϋποθέσεις, συνήθεις για αντίστοιχες συναλλαγές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Forthnet Α.Ε., τηρώντας τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης, θα αξιολογήσει την πρόταση και θα ενημερώσει σχετικά το επενδυτικό κοινό».

Σημειώνεται ότι η τηλεόραση της ΝOVA ελέγχεται από την εταιρεία Multichoice, θυγατρική της Forthent. Το 41% της Forthent ελέγχει η Emirates International Telecommunications, θυγατρική της Dubai Holding, 32% κατέχει η Wind και ποσοστό 6,5% η Vodafone.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας