Παπαδήμος: Σε σημείο καμπής η Ευρώπη, η ανάπτυξη θα είναι αργή

«H Ευρώπη βρίσκεται σε σημείο καμπής, η ανάπτυξη θα είναι αργή», προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαδήμος επισήμανε την ανάγκη για ευρεία συναίνεση για μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργία των αγορών και των θεσμών, στρατηγικές που θα ενισχύσουν το ανθρώπινο κεφάλαιο και θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, μειώνοντας τη διαρθρωτική ανεργία.

Διευκρίνισε δε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει τόνωση της ανάπτυξης μέσω επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η αναδιάρθρωση του χρέους μπορεί να διευκολύνει τη βιωσιμότητά του, να απαλύνει τους περιορισμούς στη δημοσιονομική πολιτική και να επιταχύνει την οικονομική ανάκαμψη.

Νωρίτερα, ο πορτογάλος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βικτόρε Κοστάντσιο τόνισε ότι είναι επιτακτικές οι διαρθρωτικές αλλαγές για οριστική έξοδο από την ύφεση

Η ημερίδα ξεκίνησε επεισοδιακά, καθώς ζημιωθέντες ομολογιούχοι από το PSI επιτέθηκαν στους ομιλητές ζητώντας απαντήσεις για τη ζημία που έχουν πάθει

Στην ίδια ημερίδα αναμένεται με ενδιαφέρον αργότερα το απόγευμα η τοποθέτηση του επόμενου έλληνα κεντρικού τραπεζίτη της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Nίκος Φιλιππίδης