Αναστασιάδης: Στις αγορές τέλος του 2015 η Κύπρος

Επιστροφή της Κύπρου στις αγορές τέλος του 2015 βλέπει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο δεν αποκλείει η Λευκωσία να προσπαθήσει να βγει στις διεθνείς αγορές ακόμη και νωρίτερα για να “τεστάρει τα νερά”.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, και σε ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει μια μικρή δοκιμαστική έκδοση νωρίτερα, ο Κύπριος πρόεδρος αναφέρει ότι "αυτό θα μπορούσε να εξεταστεί δεδομένου ότι θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω μείωση του spread".

"Είναι κάτι που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε όταν θα νοιώθουμε όμως ότι θα έχει επιτυχία να δοκιμάσουμε", σημειώνει. Ανέφερε ακόμη ότι σε σχέση με άλλες χώρες που είναι κάτω από πρόγραμμα διάσωσης, το 2015 που η Κύπρος ελπίζει να βγει στις αγορές, είναι σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημείωσε ότι η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο, κατάφερε να ανατρέψει τις οικονομικές προβλέψεις, οι οποίες ήταν πολύ χειρότερες από τις τελικές επιδόσεις της χώρας. Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και πάλι στις προσπάθειες για προσέλκυση ξένων επενδύσεων κάτι που αποτελεί , όπως είπε, προτεραιότητα.
Πηγή: skai.gr