Κλείσιμο

Χατζηδάκης: Μέτρα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες

Πακέτο μέτρων για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας σε Ημερίδα για τον κλάδο του αλουμινίου, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι τα μέτρα θα αφορούν τόσο το ρεύμα, όσο και το φυσικό αέριο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε επίσης ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά και η νεοσυσταθείσα Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανική Πολιτική, η οποία και θα εξετάσει όλα τα σημαντικά ζητήματα που άπτονται του κλάδου με κυρίαρχο εκείνο του υψηλού κόστους ενέργειας για τις ελληνικές βιομηχανίες.

Ο υπουργός πρότεινε επίσης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική άποψη, για τη θέσπιση φορολογικών κίνητρων για δράση εξοικονόμησης ενέργειας, προτείνοντας να αξιοποιείται κομμάτι του ποσού το οποίο διατίθεται για το επίδομα θέρμανσης και δεν απορροφάται.

Από την πλευρά του, ο γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου Ελευθέριος Ταφρόγλου προειδοποίησε ότι σύντομα οι ελληνικές βιομηχανίες θα αδυνατούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας, τονίζοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει τη αποτελεσματική λειτουργία της ενεργειακής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι μέλη της Διοίκησης της Χαλυβουργίας Ελλάδος της οικογένειας Μάνεση δηλώνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ανάκληση των ομαδικών απολύσεων που ανακοίνωσαν για την Μονάδα του Ασπροπύργου σε περίπτωση που τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τους ικανοποιούν αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το ζήτημα του κόστους ενέργειας.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας, Newsdesk ΣΚΑΪ