Αποζημιώσεις $1,7 δισ.από τη JP Morgan για τα θύματα του Μέιντοφ

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα καταβάλει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan σε θύματα της απάτης-πυραμίδας του διαβόητου χρηματιστή Μπέρνι Μέιντοφ.

Αιχμή της έρευνας των αμερικανικών Αρχών ήταν το γεγονός ότι η JP, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, δεν τους υπέβαλε επίσημη προειδοποιητική αναφορά για τη δράση του Μέιντοφ, τη στιγμή που υπέβαλε τέτοιο έγγραφο στις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο κ. Μέιντοφ συνεργαζόταν με την JP Morgan Chase επί περίπου δύο δεκαετίες πριν τη σύλληψή του, το Δεκέμβριο του 2008.

Ο Μπέρνι Μέιντοφ είχε κατασκευάσει μία ψεύτικη επενδυτική αυτοκρατορία, που αποδείχθηκε ότι ήταν μία τεράστια απάτη-πυραμίδα ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Οι δικαστικές Αρχές έχουν διορίσει επιμελητή για υποστήριξη των θυμάτων του Μέιντοφ. Έκτοτε, ο επιμελητής έχει εντοπίσει 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε «εξαφανισμένα» κεφάλαια, τα οποία και έχουν διανεμηθεί στους άτυχους επενδυτές.

Η ανακοίνωση της Τρίτης ήλθε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο κατά τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε στενή επαφή με την JP Morgan αναφορικά με μία σειρά υποθέσεων.

Στα μέσα Νοεμβρίου, η τράπεζα συμφώνησε σε διακανονισμό-μαμούθ, αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για πωλήσεις επενδυτικών προϊόντων που είχαν ως εχέγγυο επισφαλή ενυπόθηκα δάνεια πριν την κρίση του 2008.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ