Σκορδάς: Θα φανεί η θετική επίπτωση του μέτρου των Κυριακών

«Το αποτέλεσμα τις ρύθμισης για άνοιγμα των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο, θα το εκτιμήσουμε σε ετήσια βάση», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Όπως είπε ο κ. Σκορδάς με τις δύο εκπτωτικές περιόδους που ψηφίστηκαν για το Μάιο και το Νοέμβριο θα φανεί η θετική επίπτωση του μέτρου στην οικονομία.

Αναγνώρισε ότι δεν υπήρχε τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να επιτρέπει επιμονή στο αρχικό σχέδιο.

«Υπάρχει δυνατότητα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 οι αντιπεριφερειάρχες να εκτιμήσουν το αποτέλεσμα του μέτρου. Aν κινηθούν γρήγορα και εγκρίνουν και κάποιες Κυριακές ακόμη, θα έχουμε θετικές επιπτώσεις στις τιμές και την απασχόληση» διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Το νομοσχέδιο του αγορανομικού κώδικα, που περιέχει και το επίμαχο άρθρο για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές υπερψηφίσθηκε την Τετάρτη στο θερινό τμήμα της Βουλής.

Τελευταία στιγμή ήρθε τροπολογία για να ενταχθούν στο άνοιγμα και τα καταστήματα που υπάγονται σε εταιρίες franchise, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για δωράκι της κυβέρνησης στο και πέντε στους ιδιοκτήτες franchise.



Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ