ΕΣΠΑ και μεγάλοι οδικοί άξονες στη συνάντηση Χατζηδάκη - Χαν

Την πορεία απορρόφησης του ΕΣΠΑ αλλά και το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020) συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης και ο επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Χαν εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα αναφορικά με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, γεγονός που έχει οδηγήσει τη χώρα μας από τη 18η θέση πέρυσι στη σχετική κατάταξη, στην 4η.

Συζήτησαν επίσης και την πρόοδο που έχει καταγραφεί στην προσπάθεια επανεκκίνησης των έργων στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες.

Συγκεκριμένα, την απόφαση της Κομισιον να συνδράμει στα έργα αυτά με το επιπλέον πόσο των 810 εκατομμυρίων ευρω, το οποίο επρόκειτο αρχικά να προέλθει απο εθνικούς πόρους.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης η ενέργεια αυτή της επιτροπής στέλνει το μήνυμα ότι τα έργα αυτά θα προχωρήσουν.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της τόνωσης της ρευστότητας μέσω των διαθέσιμων εργαλείων που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές τράπεζες. Για το θέμα αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη και με το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας