Λιου: Δεν καλύπτεται μόνο από μισθούς και συντάξεις το δημοσιονομικό κενό

Tην ανάγκη να υπάρχει σωστός συνδυασμός μέτρων ανάπτυξης και δημοσιονομικής προσαρμογής, υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου κατά τη συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2012 και το 2013. Παράλληλα, ο κ. Λιου επισήμανε πως το δημοσιονομικό κενό δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο από μισθούς και συντάξεις.

Αυτή την ώρα ο κ. Λιου γευματίζει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η επίσκεψη Λιού στην Αθήνα έρχεται μία ημέρα έπειτα από την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών των υπουργών Οικονομικών του G20 στη Μόσχα, με τους υπουργούς να διαμηνύουν το Σάββατο πως η άμεση προτεραιότητα των 20 ισχυρότερων οικονομιών, «μεσοπρόθεσμα», είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης, στο πλαίσιο μίας «εύθραυστης και άνισης» ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλους δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και οι πολίτες περιμένουμε πολλά από την επίσκεψη του Λιου η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη Σαμαρά.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Βήμα ο κ. Στουρνάρας διατυπώνει την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2013 και το 2014 υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν πιστά τα χρονοδιαγράμματα και ο προϋπολογισμός. 
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Kαθημερινή