ΟΟΣΑ: Στο 28% η ανεργία στην Ελλάδα στο τέλος του 2014

Κοντά στο 28% θα διαμορφωθεί η ανεργία στην Ελλάδα έως και τα τέλη του 2014, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Σε παγκόσμια κλίμακα, στο εύρος των 34 χωρών-μελών του Οργανισμού, η μελέτη σημειώνει πως το ποσοστό ανεργία θα μειωθεί ελάχιστα κατά τους επόμενους 18 μήνες, αφήνοντας περίπου 48 εκατομμύρια ανθρώπους δίχως εργασία.

Παράλληλα, ο Οργανισμός τονίζει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των 34 χωρών-μελών, με την Ευρώπη να υφίσταται το μεγαλύτερο πλήγμα από την αύξηση της ανεργίας. Εξαίρεση αποτελεί η Γερμανία, όπου η ανεργία αναμένεται να βρεθεί στο 5,3% στα τέλη του ερχόμενου έτους.



Το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης έχουν έως τώρα σηκώσει οι νέοι, και τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και οι εργαζόμενοι δίχως ειδικά προσόντα.

Στον αντίποδα, οι παλαιότεροι εργαζόμενοι έχουν υποστεί σαφώς λιγότερες απώλειες θέσεων εν μέσω κρίσης. Ωστόσο, όπως τονίζει ο ΟΟΣΑ, σύμφωνα με νέα στοιχεία, η παράταση του εργασιακού βίου των παλαιότερων εργαζόμενων αποτελεί αιτία για τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι, προειδοποιώντας κατά της θεσμοθέτησης συστημάτων πρόωρης συνταξιοδότησης.

«Οι κοινωνικές ουλές της κρίσης απέχουν πολύ από το να γιατρευτούν», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία.

Για ολόκληρη την έκθεση δείτε ΕΔΩ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ