Απόλυτα επιτυχημένη η ΑΜΚ της Πειραιώς

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, που έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποιήσης του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Τράπεζας Πειραιώς προσέλκυσε κεφάλαια ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από ιδιώτες επενδυτές, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον ελάχιστο στόχο των 733 εκατομμυρίων, ήτοι το 10% των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών της, ύψους 7,33 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Με την επιτυχία αυτή, η Πειραιώς διασφαλίζει πως το μάνατζμεντ της τράπεζας να παραμένει στον ιδιωτικό τομέα και δεν θα περιέλθει στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου, ο πορτογαλικός όμιλος Banco Comercial Portugues (BCP) προχώρησε στην κάλυψη 400 εκατ. ευρώ (αντίστοιχο χρηματοδοτικό έλλειμμα από την εξαγορά της Millennium Bank), υλοποιώντας προηγούμενη δέσμευσή του. Επίσης, με το ίδιο σκεπτικό και δέσμευση, η γαλλική Societe Generale συμμετείχε στην αύξηση με το ποσό των 170 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ήταν το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, που φαίνεται ότι στήριξαν κατά 50% την αύξηση κεφαλαίου, καταβάλλοντας κεφάλαια άνω των 700 εκατ. ευρώ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ